Skip to main content

Als je een WordPress website gaat maken en je bent geen programmeur, dan ben je al snel afhankelijk van een WordPress thema. Het aanbod aan WordPress thema’s is enorm en daardoor kan het als beginner al snel lastig worden om te kiezen.

Om je daarbij te helpen schreef ik eerder de blog: Waarop moet je letten bij het kiezen van een WordPress thema?

Ik ben zelf geen programmeur, dus ik maak mijn WordPress websites altijd met een multipurpose thema. Hiervoor gebruik ik vrijwel altijd het thema Salient. De website waar je je nu op bevindt, is hier ook mee gemaakt.

Salient Multipurpose thema

Salient is met bijna 100.000 verkopen een zeer populair WordPress thema, maar niet de populairste. Die credits gaan naar Avada en Divi. Met deze thema’s heb ik ook ervaring, maar ik vind Salient gebruiksvriendelijker en overzichtelijker. Mijn voorkeur gaat dus ook uit naar Salient. Daarnaast is dit thema zeer SEO vriendelijk wat ik door mijn achtergrond als SEO specialist een belangrijke bijkomstigheid vind.

Het thema Salient koop je (op het moment van dit schrijven) via Themeforest voor 60 dollar.

Thema opties

In het controlepanel van Salient vind je heel veel opties en mogelijkheden om je website naar wens te ontwerpen. Je kunt hier van alles instellen, zoals:

  • Lettertype en groottes
  • Opmaak van het menu
  • De stijl van je buttons
  • Accentkleuren
  • Stijl van de blogs
  • Call to action
  • En nog veel meer

Salient thema optiesJe kunt alles naar eigen smaak instellen en als je een beetje doorhebt waar alles staat, is dit niet moeilijk.

Hoewel al die opties een groot voordeel bieden, is het ook meteen het grootste nadeel van dit thema. Er is zoveel dat je zelf kunt aanpassen, dat het tijd kost om dit thema te leren kennen. Je moet er echt mee oefenen en de documentatie erbij pakken. Ik leer bij elke website die ik maak ook nog steeds nieuwe dingen bij. Dit maakt het maken van elke website daarom ook erg leuk en leerzaam.

Hoewel je met dit thema vrijwel elk soort website kunt maken, is het wel handig als je iets van CSS en HTML weet, omdat er altijd wel dingen zijn die je net even een andere look wilt geven.

Ik vond het bijvoorbeeld zelf mooi om onderaan de footer op deze site een cirkel om mijn social iconen te plaatsen. Dit kan niet met de huidige controle panel mogelijkheden van dit thema, maar wel via CSS. Hiervoor heb ik CCS code toegevoegd aan de Extra CSS optie in de WordPress Customizer.

WPBakery Page Builder

Salient maakt gebruik van de plugin WPBakery Page Builder. Deze plugin maakt het dankzij de zogenaamde content elementen gemakkelijk om een pagina te bouwen. Je kunt zelf bepalen waar de elementen komen te staan.

Veel gebruikte elementen zijn:

  • Tekst blok. Hierin kun je teksten of html plaatsen.
  • Single Image. Hiermee kun je een afbeelding plaatsen. Daarnaast kun je met deze optie animatie aan de afbeelding toevoegen en aangeven hoe de afbeelding uitgelijnd moet worden.
  • Button. Hiermee kun je knoppen toevoegen en de kleur en stijl ervan instellen.
  • Contact Form 7. Hiermee kun je snel een contactformulier van de plugin Contact Form 7

WP Bakery Page Builder

WPBakery Page Builder biedt de mogelijkheid om eigen gemaakte templates op te slaan, zodat je deze bij een volgende pagina weer kunt gebruiken. Je hoeft dan niet elke keer alles opnieuw in te stellen. Dit is erg handig voor grotere websites!

Bij het bouwen van je pagina’s met de WPBakery Page Builder kun je kiezen uit een Backend en Frontend editor. Ik ben zelf geen fan van de Frontend editor en werk zelf daarom enkel met de Backend editor.

Portfolio optie

Salient heeft een portfolio optie, waarmee je snel en gemakkelijk een mooi portfolio item kunt aanmaken en waarmee je gemakkelijk elk item in een portfolio gallerij kunt weergeven.

Dit is ideaal als je websites of logo’s maakt en je werk graag netjes en mooi wilt weergeven op je eigen website.

Support

Bij aanschaf van het thema Salient ontvang je in eerste instantie 6 maanden support. Als je vragen hebt kun je een ticket aanmaken via Themeforest, waarna je vraag beantwoord wordt door de supportafdeling van Salient.

Ik heb zelf goede ervaringen met de supportafdeling. Meestal word ik geholpen door Tahir. Hij legt je duidelijk uit wat je moet doen om tot het gewenste resultaat te komen en geeft altijd snel antwoord. Hij helpt je ook met CSS vragen.

Hulp nodig met Salient?

Heb je nog vragen over dit thema? Of wil je graag een website bouwen met dit thema, maar kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Dan help ik je graag! Ik heb inmiddels meerdere websites met dit thema gebouwd en weet veel over WordPress.

Bel of mail me voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.